Αξίζει
           να
           γυρίσεις
           κάθε

           γωνιά του
 
English 
ΤΗΝΟΣ

Η Τήνος, γνωστή σε όλη την Ελλάδα για το προσκύνημα της Παναγίας, είναι ενας προορισμός που σίγουρα θα αποζημιώσει όποιον θελήσει να την γνωρίσει περισσότερο.


Στη Χώρα, όπως λέγεται η μόνη μικρή πόλη του νησιού μας, το λιμάνι, υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνει κανείς εκτός βέβαια απο το προσκύνημα στον ναό της Μεγαλόχαρης. Βόλτες στα γραφικά στενάκια, ψώνια στα κάθε είδους μαγαζιά που υπάρχουν, επισκέψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο, και σε διάφορες μόνιμες εκθέσεις αφιερωμένες σε Τηνιακούς καλλιτέχνες. Οι περίπατοι στο λιμάνι που τα απογεύματα του καλοκαιριού είναι ελέυθερο μόνο σε πεζούς, είναι απολαυστικοί με πλήθος προτάσεων για φαγητό ή καφέ. Πέρα απο αυτά, η Χώρα μπορεί να γίνει η αφετηρία για εξορμήσεις στο υπόλοιπο νησί είτε με ΚΤΕΛ είτε νοικιάζοντας κάποιο αυτοκίνητο.


Σε όλο το νησί υπάρχουν αμέτρητες πανέμορφες παραλίες, που σε καλούν να τις εξερευνήσεις απο μικρές με βότσαλα μέχρι πολύ μεγάλες με αμμουδιά, οργανωμένες αλλά και άλλες απομονωμένες και ήσυχες. Το εσωτερικό του νησιού είναι γεμάτο διαφορετικές εικόνες που σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις. Απο τα δεκάδες παραδοσιακά χωριά με την τοπική αρχιτεκτονική, τα εξωκκλήσια ορθόδοξα και καθολικά, τους περιστεριώνες τα βραχώδη οροπέδια ή την έξω μεριά με το μάρμαρο και τους τεχνίτες του.


Κατα την διάρκεια όλου του χρόνου διοργανώνονται πολλά πανηγύρια στα οποία μπορει κάποιος να ζήσει τον παραδοσιακό τρόπο διασκέδασης και να δοκιμάσει τους ντόπιους μεζέδες και ποτά. Τα τελευταία χρόνια διοργανώνονται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες το φεστιβάλ του Δήμου Εξωμβούργου με πλήθος συναυλιών και πολιτιστικών δρωμένων .Η καρδιά της νυχτερινής ζωής χτυπά στην Χώρα και μας περιμένει να πιούμε ήρεμα το ποτό μας αλλα ή να διασκεδάσουμε σε πιο έντονους ρυθμούς. Η Τήνος είναι ένας προορισμός που θα κάνει της διακοπές όλης της οικογένειας αξέχαστες. Σας περιμένει..


Σχετικές σελίδες   -   Αρχική -     -   Τα δωμάτια -     -   Τιμές -     -   Επικοινωνία -  

Αν δεν το αγαπάτε ήδη, θα σας κατακτήσει...
© Σχεδίαση Καμάρα,2017